Je fantastische elastische brein

Heeft u de term ‘je fantastische elastische brein’ al voorbij horen komen bij uw kind? Met Bouw 1 denken we na over je brein, wat je brein allemaal kan en dat je je brein ook kan trainen. 

We hebben ontdekt dat je brein een ander woord is voor je hersenen. Met je hersenen kun je een heleboel. Wist u dat je voorin je hersenen plannetjes maakt, middenin je brein een grote plek is voor herinneringen en bovenin je brein er voor zorgt dat je kan bewegen? We hebben in de eerste week een breinmuts gemaakt, en opdrachten gedaan waar je flink bij moet nadenken. Komende week gaan we het hebben over Makkieland en Lefland. In welk land zou je je brein het meest trainen? Leer je ook van foutjes maken? 

We oefenen ook een moeilijk klapritme, de JiiiHaaa! Ook om ons brein en ons lijf te trainen. En wat dacht u van veters strikken? De kinderen moeten dat echt heel vaak oefenen, willen ze dat kunnen. We hebben geleerd dat er een soort pleintjes (neuronen) in je hersenen zijn met weggetjes ertussen. Als je iets voor de eerste keer doet is dat weggetje nog erg hobbelig. Je kunt het dus nog niet zo goed. Maar hoe vaker je over dat weggetje gaat, hoe gladder dat weggetje wordt. Dus hoe meer je oefent, hoe beter je het kan. Je bent je brein aan het trainen en rekken.

Nu weten we: oefening baart kunst!